20 Haziran 2011 Pazartesi

İslim Kebabı



Malzemeler
Köfte için
  • 250gram kıyma
  • 2 dilim ekmek
  • 1 adet küçük soğan
  • Yarım fincan et suyu
  • Kimyon
  • Tuz, Karabiber
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet domates (yada 2 yemek kaşığı domates salçası)
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, Karabiber

Tarifi
  • Ekmeklerin kabuklarını çıkarın ve ekmek içlerini et suyu ile ıslatın.
  • Soğanları rendeleyin. Islatılmış ekmek içlerine kıyma, rendelenmiş soğanı, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun ve bir kenara dinlenmeye bırakın.
  • Patlıcanları ince uzun kesin ve bol tuzlu suda 15dk. bekletin.
  • Patlıcanları sudan alıp suyu çıkacak şekilde iyice sıktıktan sonra sıvıyağda kızartın. Peçete konulmuş bir tabağa fazla yağı süzülmesi için alın.
  • Dinlenmiş olan köftelik kıymayı 30ar gr'lık köfteler hazırlayıp kızartın.
  • 2 patlıcanı artı (+) şeklinde koyduktan sonra ortalarına köfteleri yerleştirdikten sonra patlıcanları köftelerin üzerlerine doğru kapattıktan sonra bir kürdan yardımı ile patlıcanların dağılmaması için tutturun.
  • Bu şekilde yaptığınız patlıcanları bir tencereye koyup eğer domates kullanıyorsanız domateslerinizi rendeledikten sonra içine 2 diş sarımsak ve biraz sıvıyağ, tuz ve karabiberini ekledikten sonra (salça ile yapıyorsanız salçanın yarım su bardağı suyun içine salçayı ince doğradığınız sarımsakları ve tuz ile karabiberi ilave edin) domates sosunu patlıcanlı köftelerin üzerine döktükten sonra 15dk. pişirin.

Bon Appetit

0 yorum:

Yorum Gönder