8 Haziran 2011 Çarşamba

Patlıcan Yemeği



Malzemeler
  • 250gram kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Tarif
  • Patlıcanları yıkayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 30dk. bekletin.
  • Derin bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyup kızdırın.
  • Patlıcanların suyunu iyice sıktıktan sonra kızan yağa atıp 15-20dk. kavurun.
  • Başka bir sos tavasında soğanları ve kıymayı kavurun. Üzerine salça ekleyip bir süre daha kavurun. Tekrardan üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyip kıymalı harcıda ekledikden sonra patlıcanlar iyice pişip yemek suyunu çekinceye kadar pişirin.

Bon Appetit

    0 yorum:

    Yorum Gönder