8 Haziran 2011 Çarşamba

Tavuk Beyendi



Malzemeler
  • 250gram kemiksiz tavuk kalça
  • 4 adet patlıcan
  • 100gram krema
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağı

Tarif
  • Patlıcanları ocak üzerinde közleyin ve kabuklarını soyun. Soyulan patlıcanları püre kıvamına gelinceye kadar ezin.
  • Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun. Ardından krema, tuz ve karabiber ekleyip kremayı biraz kaynatın. Kaynattıktan sonra ezilmiş patlıcanları ekleyin. Patlıcanlar ve krema özdeşleşene kadar iyice pişirin.
  • Tavuğu yarım fincan zeytinyağı, tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı salça ile 2-3 saat marine edin.
  • Marine edilmiş tavuğu önceden 180 derecede ısıtılmış fırında tavuk yaklaşık 30dk. pişirin.
  • Tabağın altına patlıcanlı beyendi sosunu daha sonrada tavuğu yerleştirdikten sonra servis edin.

Bon Appetit

0 yorum:

Yorum Gönder