14 Ağustos 2011 Pazar

Beef Stroganoff




Malzemeler
  • 250gram dana bonfile
  • 10 adet mantarı
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 çay kaşığı kadar hardal
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber

Tarifi
  • Etleri julyen şekilde kesin. 
  • Soğanları piyazlık doğrayın.
  • Sıvıyağı tavaya koyup ısıtın. Et ve soğanları ekleyip kavurun. Daha sonra doğradığınız mantarları ekleyin.
  • Mantarlar suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam edin. Suyunu çeker çekmez unu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
  • İyice karıştırdıktan sonra kremayıda ekleyip biraz çevirdikten sonra sıcak suyu ve hardalı ilave edin. 
  • Ocağı kısıp 10 dk kadar pişirmeye bırakın.

Bon Appetit

1 yorum:

Uğur dedi ki...

çok pis yemek. yani güzel anlamında.

Yorum Gönder