Malzemeler
- 250gram köftelik kıyma
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- limon
- zeytinyağı
- kimyon
- kırmızıbiber
- karabiber
- tuz
Tarif
- Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız patatesleri ezip püre haline getirin. İçine zeytinyağı, limon, kırmızıbiber ve tuz ekleyin.
- 250gram kıymamıza bir tutam karbonat, karabiber ve kimyon koyduktan sonra robotta çektiğiniz 1 adet soğanı ekleyin ve iyice yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı köftelik olarak şekillendirin.
- Derin bir tavada zeytinyağında 1 adet ince kıydığınız soğanı tuzla birlikte karamelize olana kadar çevirin. Karamelize olmuş soğana salçayı ve yarım bardak suyu ekledikten sonra birkaç dakika karıştırın.
- Şekillendirilen köfteleri tavanın içine koyun ve köfteler pişinceye kadar üstü kapalı şekilde kısık ateşte pişirin.
- Sunum için hazırladığınız patates püresini tabağa yayın. Üzerine pişirdiğiniz köfteleri karamelize soğanıyla birlikte koyun.
Bon Appetit
0 yorum:
Yorum Gönder