7 Haziran 2011 Salı

Patates Yatağında Köfte



Malzemeler
  • 250gram köftelik kıyma
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • limon
  • zeytinyağı
  • kimyon
  • kırmızıbiber
  • karabiber
  • tuz

Tarif
  • Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız patatesleri ezip püre haline getirin. İçine zeytinyağı, limon, kırmızıbiber ve tuz ekleyin.
  • 250gram kıymamıza bir tutam karbonat, karabiber ve kimyon koyduktan sonra robotta çektiğiniz 1 adet soğanı ekleyin ve iyice yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı köftelik olarak şekillendirin.
  • Derin bir tavada zeytinyağında 1 adet ince kıydığınız soğanı tuzla birlikte karamelize olana kadar çevirin. Karamelize olmuş soğana salçayı ve yarım bardak suyu ekledikten sonra birkaç dakika karıştırın.
  • Şekillendirilen köfteleri tavanın içine koyun ve köfteler pişinceye kadar üstü kapalı şekilde kısık ateşte pişirin.
  • Sunum için hazırladığınız patates püresini tabağa yayın. Üzerine pişirdiğiniz köfteleri karamelize soğanıyla birlikte koyun.

Bon Appetit

0 yorum:

Yorum Gönder