8 Haziran 2011 Çarşamba

Patlıcanlı ve Havuçlu Pilav



Malzemeler
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay kaşığı yeni bahar
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 fiske tarçın
  • Sıvıyağ

Tarif
  • Patlıcanları ve havuçları minik küpler şeklinde doğrayın.
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağını tencereye koyup ısıtın. Isınmış yağa patlıcan ve havuçları ekleyip kavurun.
  • Kavrulan karışıma pirinçleri ekleyip biraz daha kavurun. Kavrulan pirince yeni bahar, kara biber, tarçın, tuz ekleyip, 2 su bardağı kaynar suyu koyduktan sonra kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çektikten sonra 10dk. demlenmeye bırakın.
  • Sıcak olarak servis edin.

Bon Appetit

1 yorum:

elysium25 dedi ki...

İşte aradığım pilav çeşidi. Teşekkürler

Yorum Gönder