Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet patlıcan
- 1 adet havuç
- Yarım çay kaşığı yeni bahar
- Tuz
- Karabiber
- 1 fiske tarçın
- Sıvıyağ
Tarif
- Patlıcanları ve havuçları minik küpler şeklinde doğrayın.
- 1/2 çay bardağı sıvı yağını tencereye koyup ısıtın. Isınmış yağa patlıcan ve havuçları ekleyip kavurun.
- Kavrulan karışıma pirinçleri ekleyip biraz daha kavurun. Kavrulan pirince yeni bahar, kara biber, tarçın, tuz ekleyip, 2 su bardağı kaynar suyu koyduktan sonra kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
- Suyunu çektikten sonra 10dk. demlenmeye bırakın.
- Sıcak olarak servis edin.
Bon Appetit
1 yorum:
İşte aradığım pilav çeşidi. Teşekkürler
Yorum Gönder