7 Haziran 2011 Salı

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı



Malzemeler
  • 250gram bezelye
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • Tuz

Tarif
  • Teflon bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Eriyen tereyağına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip ısıtın.
  • Isıtılan yağa arpa şehriyeyi ekleyip kavurun. Yer yer rengi değişik olması için sürekli karıştırmak yerine ara ara alt üst ederek karıştırın.
  • Önceden haşlanılan bezelye ve havucu rengini almış arpa şehriyeye ekleyip birkaç dakika kavurun.
  • Sebzelerde kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı suyu ekleyin ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.

Bon Appetit

0 yorum:

Yorum Gönder