Malzemeler
- 250gram kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 4 adet patlıcan
- 2 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Tarif
- Patlıcanları yıkayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 30dk. bekletin.
- Derin bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyup kızdırın.
- Patlıcanların suyunu iyice sıktıktan sonra kızan yağa atıp 15-20dk. kavurun.
- Başka bir sos tavasında soğanları ve kıymayı kavurun. Üzerine salça ekleyip bir süre daha kavurun. Tekrardan üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyip kıymalı harcıda ekledikden sonra patlıcanlar iyice pişip yemek suyunu çekinceye kadar pişirin.
Bon Appetit
0 yorum:
Yorum Gönder