Malzemeler
- 250gram kemiksiz tavuk kalça
- 4 adet patlıcan
- 100gram krema
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Tereyağı
Tarif
- Patlıcanları ocak üzerinde közleyin ve kabuklarını soyun. Soyulan patlıcanları püre kıvamına gelinceye kadar ezin.
- Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun. Ardından krema, tuz ve karabiber ekleyip kremayı biraz kaynatın. Kaynattıktan sonra ezilmiş patlıcanları ekleyin. Patlıcanlar ve krema özdeşleşene kadar iyice pişirin.
- Tavuğu yarım fincan zeytinyağı, tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı salça ile 2-3 saat marine edin.
- Marine edilmiş tavuğu önceden 180 derecede ısıtılmış fırında tavuk yaklaşık 30dk. pişirin.
- Tabağın altına patlıcanlı beyendi sosunu daha sonrada tavuğu yerleştirdikten sonra servis edin.
Bon Appetit
0 yorum:
Yorum Gönder