Malzemeler
- 250gram bezelye
- 100gram kıyma
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Tarif
- Soğanları yemeklik şekilde doğrayın ve önceden ısıtılmış sıvıyağ bulunan tencereye ekleyip birkaç dakika kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyip 5-6 dk. kavurun.
- 1 diş sarımsağı ince ince doğradıktan sonra kavrulan kıymaya ekleyin.
- Patatesleri soyup küp şekilde doğradıktan sonra bezelye ile birlikte tencereye ilave edin. Yeteri kadar su ve 2 yemek kaşığı salçayıda ekledikten sonra tuz ve karabiberin koyduktan sonra bezelye ve patatesler pişene kadar pişirin.
Bon Appetit
0 yorum:
Yorum Gönder