14 Haziran 2011 Salı

Bezelye Yemeği




Malzemeler
  • 250gram bezelye
  • 100gram kıyma
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Tarif
  • Soğanları yemeklik şekilde doğrayın ve önceden ısıtılmış sıvıyağ bulunan tencereye ekleyip birkaç dakika kavurun.
  • Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyip 5-6 dk. kavurun.
  • 1 diş sarımsağı ince ince doğradıktan sonra kavrulan kıymaya ekleyin.
  • Patatesleri soyup küp şekilde doğradıktan sonra bezelye ile birlikte tencereye ilave edin. Yeteri kadar su ve 2 yemek kaşığı salçayıda ekledikten sonra tuz ve karabiberin koyduktan sonra bezelye ve patatesler pişene kadar pişirin.

Bon Appetit

0 yorum:

Yorum Gönder