Malzemeler
- 250 gr yeşil mercimek
- 500 gr kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 kaşık salça
- 4 adet girit kabağı
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
Tarif
- Mercimekleri 2,5 su bardağı suda hafif diri kalacak şekilde haşlayarak süzün.
- Soğanları küçük küçük kıyın. Yağda kavurun. Kıyma ilave edilerek 5 dakika süre ile karıştırarak kavurun.
- Mercimek salça ilave edin. Tuz ve karabiberde ilave edin.
- Girit kabaklarının içini oyun. İçine mercimekli iç harcı doldurduktan sonra tencereye muntazam şekilde dizin.
- Tencereye 1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı sıvıyağ ilave ederek kabaklar pişene kadar pişirin.
- Yanında yoğurt ile servis edin.
Bon Appetit
0 yorum:
Yorum Gönder